Swisse

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen.

Swisse

Hebben we vitaminesupplementen nodig?

Evenwichtige voeding met de juiste voedingsstoffen is essentieel, maar door manier van leven, gezondheidstatus, levensfase en voedingskeuzes kunnen er andere voedingsbehoeften ontstaan. In deze gevallen kan een voedingssupplement voor aanvulling zorgen.

Mag ik mijn vitaminetabletten doormidden breken als ik ze niet in hun geheel kan inslikken?

Als je problemen hebt om de tabletten in hun geheel door te slikken, kan je de tablet makkelijk doormidden breken door gebruik te maken van de handige breuklijn. Zorg ervoor dat je alle stukken op hetzelfde ogenblik inneemt.

Hoe koopt Swisse zijn ingrediënten in?

Swisse is er trots op dat we producten van de beste kwaliteit ontwikkelen en produceren, die helpen bij het handhaven van een goede gezondheid en welzijn. We garanderen dan ook dat we ingrediënten van hoge kwaliteit gebruiken voor alle producten van Swisse.

Hiervoor kopen we overal ter wereld ingrediënten in en ontwikkelen we gecertificeerde formuleringen van vitaminen, mineralen, antioxidanten en kruiden. Het evenwicht van de ingrediënten in de Swisse-preparaten is ook van belang. Daarom werkt Swisse nauw samen met deskundigen om te garanderen dat onze producten de juiste combinatie van ingrediënten bevatten om zo het best mogelijke product ter ondersteuning van uw gezondheid te leveren.

Waarom zijn sommige vitaminen en mineralen hoger gedoseerd dan de Refferentie-Inname?

Door de Gezondheidsraad is voor vitaminen en mineralen een Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) opgesteld, tegenwoordig noemen we dat Referentie-Inname (RI). RI’s zijn hoeveelheden die bedoeld zijn om tekorten in de voeding te voorkomen, met een ingebouwde veiligheidsmarge. Het is bekend dat een groot aantal bevolkingsgroepen een hogere behoefte heeft dan de RI, zoals kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, sporters, zieken, herstellenden, mensen die op dieet zijn, veganisten, mensen die roken etc. Door vitaminen en mineralen in een extra hoeveelheid aan te bieden, geef je jouw lichaam de kans om optimaal te profiteren van het aanbod. Dit is een andere invalshoek dan de Referentie-Inname (RI).

Kan ik meerdere Swisse producten tesamen nemen?

Vele Swisse producten kunnen met een gerust gevoel gecombineerd worden. Dit is een lijstje van onze producten die je met een gerust gevoel met elk ander Swisse product kan combineren (bijvoorbeeld met de Multivitaminen, Haar Huid Nagels, Immuun + Echinacea of een Energie product):

Swisse Ultiplus Druivenpit
Swisse Ultiplus Vis- en Krillolie
Swisse Ultiplus Kraakbeen
Swisse Ultiplus Vitamine D3
Swisse Ultiplus Lever
Swisse Ultiplus Co-enzyme Q10

Daarnaast zijn er uiteraard nog vele andere combinaties mogelijk. Wij raden je aan om het winkelpersoneel om advies te vragen.

Waar kan ik Swisse kopen?

Swisse is verkrijgbaar bij: Etos, Kruidvat, Trekpleister, dio, Bol.com en Wehkamp.nl

Dien ik mijn vitaminen bij een maaltijd in te nemen?

Sommige voedingssupplementen worden het best bij een maaltijd ingenomen, anderen op een nuchtere maag. Daarom raden we aan om het etiket te lezen voor specifieke informatie over elk individueel product voor meer richtlijnen.

Is het normaal dat mijn urine felgeel ziet nadat ik sommige Swisse-preparaten heb geslikt?

Het kan zijn dat je een verschil waarneemt in de kleur van je urine. Wees gerust, dit is normaal. Swisse Multivitaminen hebben een hoge concentratie aan voedingsstoffen zoals vitamine B2 en B12. Deze zijn oplosbaar in water, wat wil zeggen dat je lichaam enkel absorbeert wat het kan gebruiken, en wat overtollig is afvoert via de urine. Dit kan zorgen voor een geelachtige kleur. Swisse multivitaminen bevatten hoge concentraties van bepaalde (wateroplosbare) vitaminen om je lichaam de kans te geven een voldoende hoeveelheid van deze voedingsstoffen op te nemen.

Hoe kies ik het (de) beste Swisse-product(en) voor mij?

Omdat iedereen verschillend is, hebben we verschillende nutritionele behoeften om goed te kunnen blijven functioneren. Een dagelijks vitaminesupplement kan goed zijn om dagelijkse voedingsbehoeften aan te vullen. Het Swisse-productgamma is niet “universeel”, onze formules zijn gebaseerd op levensfase en geslacht om te zorgen dat je een supplement krijgt dat is aangepast aan jouw eigen behoeften. We hebben ervoor gezorgd dat het gemakkelijk zoeken is in ons gamma door het in te delen in categorieën.

Waarom bevatten Swisse Multivitaminen kruidenextracten?

De meeste kruidenextracten zijn een bron van een antioxidant zoals bioflavanoïden. Enkel vitaminen en mineralen hebben als antioxidanten is niet genoeg want de verschillende moleculen werken op verschillende manieren in ons antioxidant beschermingsmechanisme.

Zijn de Swisse producten geschikt voor vegetariërs en veganisten?

De meeste Swisse producten zijn vegetarisch/veganistisch. Sommige Swisse producten hebben een of meerdere voedingsstoffen die afkomstig zijn van niet vegetarische/veganistische bronnen:

Swisse Ultivite Multivitaminen
Swisse Ultiplus Vis- en Krillolie
Swisse Ultiplus Co-enzyme Q10
Swisse Ultiplus Vitamine D3
Swisse Ultiplus Kraakbeen

Alle andere Swisse producten zijn geschikt voor vegetariërs/veganisten:

Swisse Ultiplus Energie Multi Bruis
Swisse Ultiplus Energie B-complex
Swisse Ultiplus Druivenpitextract
Swisse Haar Huid Nagels
swisse Vitamine C
Swisse Ultiplus Weerstand + Echinacea
Swisse Ultiplus Ijzer+
Swisse Ultiplus Gewichts Beheersing
Swisse Ultiplus Magnesium
Swisse Ultiplus Mood
Swisse Ultiplus Valeriaan
Swisse Ultiplus Vision
Swisse Ultiplus Lever

Beheer Cookies